Lirik Rapuh – Opick

Lirik Rapuh – Opick 4.49/5 (89.81%) 269 votes

Detik waktu terus berjalan
Berhias gelap dan terang
Suka dan duka
Tangis dan tawa
Tergores bagai lukisan

Seribu mimpi berjuta sepi
Hadir bagai teman sejati
Di antara lelahnya jiwa
Dalam resah dan air mata
Ku persembahkan kepadaMu
Yang terindah dalam hidupku

Meski ku rapuh dalam langkah
Kadang tak setia kepadaMu
Namun cinta dalam jiwa
Hanyalah padaMu

Maafkanlah bila hati
Tak sempurna mencintaiMu
Dalam dada ku harap hanya
Dirimu yang bertakhta

Detik waktu terus berlalu
Semua berakhir padaMu

Filed in Opick
Posted by 1LirikLagu   @   8 April 2011 32 comments

Tags:

lirik lagu rapuh,Rapuh lirik,lirik rapuh,opick rapuh lirik,lirik rapuh opick,lirik lagu opick rapuh,rapuh opick lirik,lirik opick rapuh,LIRIK LAGU RAPUH OPICK,rapuh opick

32 Comments

Comments
nor jasmira says:

sebuah lagu yang sangat menyentuh hati dan jawa sesiapa sahaja yang membacanya..semoga dirimu di berkati allah s.w.t selalu…AMIN………………

zurkarnain asri says:

TAPI..SAYANGNYA,TIDAK SEMUA ORANG MENDENGAR DAN MEMAHAMI BAIT-BAIT LIRIK YANG DI SENANDUNGKAN!BETUL BUKAN….!

Rina says:

betol,xsemua orang boleh mendegar,tapi itu tergantung kepada individu.semoga kita yg mendengar paham apa arti setiap bait-bait

merpati puteh says:

sayer suke lgu niy bila dgr mcm nk dgr lagi……

zurkarnain asri says:

lagu yg ibarat puisi ketuhanan,yg bisa menyentuh kalbu dan nurani setiap yg mndengarnya!!!

Devi Meilda says:

Lagu nuansa islami yg dpt mengetuk hati, tiada yg kekal slain Allah, Dia.lah yg kita cinta. Krna dgn’y manusia berlindung dn kpda’y pula manusia kmbali.

zurkarnain asri says:

benar!!!

amat II says:

aku suke lagu niyy .
menyayat hati ..
menusuk kalbu ..
L i K e . .
:D

norezzan says:

aque suke lagu…..menyayt aty aque..
i l i k e….

AMIN MUKRIZ says:

SANGAT2 MEYENTUH HATI… DAN SAYU SENGGUH MADSUT LAGU NIE KN!!

yieyie says:

sangat sdpppppp…. lagu kegemaran titewww taw…

rocKSlumber bsc says:

adalah kecintaan yg setia dan kyakinan yang mantap untuk keredaanNya

lagu ketuhanan : ) byk lagi antara lagu2 yg tersirat dgn ketuhanan.
cuma kita saja yg tak sedar atau tidak memahami lirik2 tersebut dgn betul.

shahfariena says:

lagu nie ku tuju khas buatmu syg…aku x sempurna mnyintaimu….maafkan ku syg…

nadia syafiqah says:

sgt mnyntuh aty ssiapa yg mndgrnya..
sprti sya insan yg hina..

ilike the song pi

angelina dama says:

lagu ini membawa sesuatu yang sangat bermakna kepada saya

yanz says:

akupun sukaa…

nur hidayah says:

lagu ny cngt menyentuh kn aty sy
cngt sdh apbila mndngarnya ,,, sy ska cngt lgu ny

nuristiqomah says:

bessssss giler lagu ni lagu ni la unntuk memujuk kawn saya apa bila kawn saya menangis

yana coeycoeyzz says:

lagu yang sangat best dan menyayat hati .. :)

sarah fiqott says:

detik waktu terus berjalan,,,
by opick,,

big bandits says:

bila tgok…simple je…. bila dgr mmang rasa tenang…..bila d hayati pulak……timbul keinsafan…… “detik waktu terus bjalan, bhias gelap dan terang…..”dalam maksud die tu…..

lovelyis says:

ak suka lgu ni best sgt

lovelyis says:

lagu ni wat saya ingat semua kenangan indah semasa d skola…kngn bersama kawan

yes aq suka bangat lagi ini!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

aquzpoer says:

Niy lagu penuh makna………..

q suka bgt lagu ini.lagu ini sebagai pencerah jiwa n pikiran q :)

liya madona says:

tersentuh hati aku mendengar nye……..ya allah ampum kan lah dosa2 ku……….

yulian says:

saya juga mengumandangkan lagu ini di gereja, bagus liriknya. . .
sebenarnya lagu ini bisa dinyanyikan oleh semua agama kok.

aisyah says:

saya suke dengar lagu ni.

shazqinyusri says:

best suka sangat lagu niee

Comments are closed.
Previous Post
«
Next Post
»