Lirik Ayah – Aeman

Lirik Ayah – Aeman 4.62/5 (92.44%) 82 votes

Ketika berjauhan
Masihku rasa hangat kasihmu ayah
Betapaku rindukan redup wajahmu
Hadir menemaniku

Terbayang ketenangan
Yang selalu kau pamerkan
Bagaikan tiada keresahan

Chorus
Walau hatimu sering terluka
Tika diriku terlanjur kata
Tak pernah sekali kau tinggalkan
Diriku sendirian
Ketika ku dalam kedukaan
Kau mendakap penuh pengertian
Di saat diriku kehampaan
Kau setia mengajarku
Erti kekuatan

Terpancar kebanggaan
Dalam senyummu
Melihatku berjaya
Bilaku kegagalan
Tak kau biarkan
Aku terus kecewa

Dengan kata azimat
Engkau nyalakan semangat
Restu dan doa kau iringkan

Ulang Chorus

Terbayang ketenangan
Yang selalu kau pamerkan
Bagaikan tiada keresahan

Ulang Chorus

Tak dapatku bayangkan
Hidupku ayah
Tanpa engkau di sisi
Semua kasih sayang
Yang kau curahkan
Tersemat di hati

Filed in Aeman
Posted by 1LirikLagu   @   20 March 2010 47 comments

Tags:

lirik lagu ayah,lirik lagu ayah aeman,lirik lagu aeman ayah,aeman ayah lirik,lagu ayah,lirik ayah,lirik ayah aeman,lirik lagu ayah-aeman,ayah aeman lirik,ayah lirik

47 Comments

Comments
siti aisyah says:

mmg mnyt hti..
shingga mlimph air mta mndngr lagu ini…
mmg bsr pngrbnn ayah..
shinnga x dpt d’byr dgn wang ringgit….

adam says:

btl 2… sy stuju dgn siti aisyah

lutfi says:

saya pon sama

fariha nabila says:

TERBAIK…. (Y)

LAGU SEDIH…..LAGU YG MANTAP……..LAGU MERDU……

SUFFIA says:

LAGU YG SEDIH

naim says:

lagu nie dah wat ak rase betapa besar pengorbanan seorang ayah. . .
so,kepada anak2 di luar sana jgn lawn ckp mak ayah…
nt klau dah x de ayah baru tau ngis air mata darah pun x guna…
sedakah kan lah al fatiha bagi mak ayah yg dah x de..

nura says:

cye p0n x de ayah naim….2 lah trpakse terima knyataan..ermmm,,,very2 sad sabar ye naim..<3

norsyakila says:

ye..btol ckp naim…hargailh kedue due orng tue kite…lagu ni mmg sedih
meleleh airmate dengar lagu ni…so sad..

sue says:

best lgu nie
bt kite sedih
and mmbrikn kite pengajaran
spaya kita mngingatkan jasa2 seseorg bt kite
all the best aeman

athirah says:

lagu nie merupakan lagu yang saya minat…

zulfiqar says:

lagu sunggh sedh ….,,..

Diana says:

Lgu ny beztlarr..
nk hafailah hehe!! ^_^

Mariana says:

Sernoknye lgu nie..
dn menyedihkn org lain..

dan saya sukakannyeee~~

zaty says:

syok gler lagu nie…mmg mnghyt hati

ida says:

lagu ni memang best….i like this…memang sedih…

Nursyuhailah Sukarman says:

lagu ayah ni mmg sedap hingga bleh mnagis……antara smua lagu nyanyian aeman lagu inilah yg tersedap,.,,,,,,sedapnya mcm bleh mkn….lagu ni best gilerrrrrrrrrrrr…..

nor syafiqa hani says:

best la lagu nie…. nak amik untuk lagu nasyid kat k.g atta duri,perak….(masa kenduri kawin nak wat lagu nasyed…)hehehe…
:)
<3

am says:

ae-man the best

nisa says:

saya suke kannye!!!!da meleleh air mata dengar lagu ni…..

naziha naz says:

rindu pada arwah ayah yg kembali kerahmatullah pd 11 april 2011.. smoge die tenang disane…. lg sedih dgr lgu nih.. hmmm…

putri nadia says:

amin…brsbr je tu tkdr allah(s.w.t)

wan zaharah says:

bt0l tu…….sbr je.lgu membt aku sdh iarh…………..

arif says:

sedih bila menghayati lirik ini…saya baru je kehilangan ayah yg tersayang.pada seminggu hari bapa..tapi anakmu sempat mengucapkan kata2 ucappan ari bapa kepada ayah….sedih yg teramat…tp harus sabar dan tabah menghadapinya….setiap kali mendengar lagu ini air mata saya akan mengalir….ayah..pengorbanan mu tetap ku dikenang….alfatihan sebagai sedekah dan doa anakmu selalu diharapkan…..

sabarlah…walaupun berjuta – juta ringgit dihabiskan sekalipun,pengorbanan seorang insan bergelar ayah takkan pernah mampu terbayar…hanya Allah mampu membayar jasamu duhai ayah,.

anisa aisya says:

sedeh la lagu ni…
cari lirik tuk nak ejek abg ja sbb ddk jauh ngan family..
hehehe…akhirnya diri sniqi yg sdeh

najwa says:

hu3..mmg sedih giler…spa yg x sedih mmg hty batu….

kimal pro srab says:

Lgu ni amat mnyedihkan.air mte sye berjurai jurai ketanah apabila mendengar lagu ni.pengorbanan ayah snggh besr x dpt kite nk mnilainye wat adk adk d luar jngn lh kte mnderhaka kpada ibu dan ayah kite krana allah tlh berfirman jike ibu dan ayah kite x merestui kite mka allah pn tidk merestui kite gak.mkka jngnlh kite derhaka kpada ibu and ayah

Aathiefa says:

bt0l tuu….

Aathiefa says:

Jangan lah derhaka terhadap ibu bapa anda…….Lagu ini bleh membuat sya sedih….The Best One….

RutLin Silaban says:

lagu yg sgt bgus n luar biasa….

membuat qu smkn syang n kangen ma ayahhh…
lup u pah…

saya minat lagu ini suara dia sangat sedap lagu ini saya suka saya setiap hari saya dengar lagu ini dan lagu buatmu ibu selalu saya sedih hahahahahahahaha

Nurul Nadia Natasya bt osman says:

terigatlah pula abg saya yang meninggal tu dan opah dah atok saya dah tokwa saya saya tak pernah lihat atok saya opah saya tokwa saya tai abg saya pernah lah lihat masa dia jatuh lonkang kasihnya kawannya baru from 1 dia from 3 tapi kawan di meniggal kat situ abg saya meniggal kat hospital ipoh ……………kasih meraka saya doakan meraka selamat di atas sana semoga saya boleh berjumpa dengan meraka lagi …………………………………..

Nur says:

Lagu ini sungguh menyentuh kalbu bagi setiap yang mendengar dan memahaminya..sesungguhnya saya amat mencintai dan menyayangi ayah saya hingga ke akhir hayat..saya akan sentiasa mendoakan ayah saya dunia akhirat…………….

ahmad afiq mizan says:

lagu ini kene tengok suara die kalau suare x sedat entah macam mana.
saye suare terbaik lh

muhd asyraaf adnan says:

sepatut nye org yg ade ayh patut bersyukur kerana ayh dan ibu itu lah banyak berkorban nyawa untuk kite so!kita kena hormat ibu bapa kita.yg penting kita kena bersyukur kerana masih ade ayh & ibu…………………….

Kierainey gnola says:

syg ayah

Nidar says:

dngar lg ne,tringat bnget ma bpa sya,krna bpa sya tu syang bnget ma sya.tman2 jngan durhaka kpd org tua y,krna org tua brsusah pyah membsarkan kta,mreka tdak prnah mngeluh,

lelyturiang says:

lagu.a bgus…..

qisteina says:

sedih nya lirik lagu ayah

qisteina says:

saya sedih ibu saya dan ayah saya sakit bye terima kasih

qisteina says:

wawa najwa

qisteina says:

sedap lagu wawa

najwa says:

sedap tak lagu najwa latif best an

qisteina says:

syg ayah i love u

qisteina says:

saya suka ayah

Niesa says:

Sedih sngt bila dgr..ak jd teringat kan arwah ayh yg telah kembali ke rahmatullah pd 20 september 2009 jatuh pada hari raya pertama aidilfitri…pg rye ak menangis seorang diri di rumah sbb time tu mak p h0spital c0z d0kt0r tep0m n ckap ayg sedang tenat..time ayh meninggal d h0spital ak xde d sisinya..hanya mak yg ada d sisinya..last ak jmpe ayh mse ayh tengah sakit kat umah..mse kat umh ayh xleh bngun n terpaksa bwk p h0spital..lepas 1 minggu duk d h0spital,ayh pOm telah pergi menghadap ilahi…time raya tu ak xbraya mne just duk umh menangis…bila tiba hari raya pada tahun berikutnya,ak rasa tiada makna bg ak untk beraya…selepas ayh tiada kehidupan ku berubah menjadi sunyi..setiap hari hdupku diselubungi perasaan sedih..ak rindu arwah ayh..m0ga ayh ditempatkan di kalangan org2 yg beriman. . .AMINNN.

Awatif says:

Sedih betul dengar lagu ni. Secara automatik je air mata boleh keluar bila dengar lagu ni.

Comments are closed.
Previous Post
«
Next Post
»